Azam Tahun Baru 2012 !!!

Bismillahirahmanirahim….hm..pejam celik pejam celik xsangka rupenye esok dah masuk tahun 2012..(arini 31dec 2011)..huhu…xsangka yang mase berlalu dengan pantas…macam2 yang telah dilalui sepanjang 2011, pahit, manis, masam sumenye dah ku telan dan hadapi ahaks !!!..dengan masuknye ke tahun baru that’s mean umur kite pun meningkat setahun kan hoho..i will be 24 years old!!!..TUA sudah rupenye huhu…Alhamdulillah sebab diberi kesempatan untuk menghidup udara di bumi Allah ini…rase banyak lagi yang belum terlaksana..WHAT SHOULD I DO!!!..

rasenye sepanjang 23 tahun ni banyak yang dah dilakukan tp terfikir adakah amal ibadatku dah cukup bekalnya??? adakah dah penuh di dada ni??? jawapannya NO..sangat tidak cukup amal ibadahku ini..rase diri ni kerdil dan malu sangat dgn Allah..banyak lagi yg diriku xlakukan utk tingkatkan imanku ini..rasenye bile2 mase boleh goyah..Ya Allah rase malunye diri ini terhadapMU..

Kalau tahu xcukup lagi iman di dada so kenalah usaha lagi..chaiyok!!! gambataeh!!!..D

Dan itulah salah satu azam diriku utk tahun baru ini…ku nak tingkatkan ilmu utk bekalan akhirat secukupnye…banyak yg perlu dibaiki terutama dr segi solat sb rasenye solat sy belum cukup khusyuk  iaitu dari segi makna bacaan…dan itulah yg sy sedang perbaiki skrg..then alhamdulillah skrg ni walaupun tiap-tiap malam baca quran tp kalau boleh nk mantapkannye lg,Al-mathurat juge..moga sy sentiase istiqamah dalam melakukannye AMIN…

em..satu lg perkara yg liat sngat nk lakukannye adalah Solat Tahajud dan Solat Dhuha…Ya Allah, betapa malasnye diri ini utk lakukannye huhu..kuatkanlah diri ini…utk ini sy hanya kadang-kadang shj lakukannye, xleh nk istiqamah lg, so masuk tahun baru kalau boleh nk mula dgn sekali seminggu then teruskan tiap-tiap ari..InysAllah…biasenye sblm ni sy hnye lakukan dlm sebulan sekali huhu..teruknye diri ini…dush..dush..memg nk kena afiqah ni…

selain itu, sy nk perbaiki diri sy supaya jadi yang lebih baik terutamanya akhlak dan pergaulan sy dgn manusia supaya lebih baik lg..AND alwyz SMILE..:)..coz i’m not easy to smile at someone…

finally SELAMAT TAHUN BARU 2012,,SEMOGA DAPAT MELALUINYE DENGAN SABAR ^_^

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s